Tervetuloa Seurakuntaliiton sivuille

Johanneksen Ilmestys

Raimo Koski-Homin selitys Johanneksen ilmestykseen opastaa lukijansa katselemaan syntiemme sovitukseksi uhratun ja voittajana kuolleista nousseen Jumalan Karitsan ja hänen seurakuntansa voittokulkua avaten Ilmestyskirjaa Jumalan sanan omilla "avaimilla".

Jeesuksen Kristuksen seurakunnalleen rohkaisuksi antama profeetallinen kirja on läpi vuosisatojen ollut monien harhaavien selitysten kohteena. Sen kautta on Raamatun oman ilmoituksen mukaiseen kristilliseen oppiin pyritty sisäänkirjoittamaan monia Kristuksen opin vastaisia tulkintoja. Luterilaisen raamatunselitysopin keskeinen ohje on selittää Raamattua Raamatulla, Kristus-keskeisesti, lähestyen monimutkaisia ja vaikeita asioita yksinkertaisista ja selvistä kohdista lähtien, Raamatun selkeän opin ja sen varaan rakentuvan uskon analogian mukaan. Tämä on ylipäätään mahdollista vain Pyhän Hengen valaisemalle Jumalan armolapselle. Alkukielen, Vanhan testamentin profeettojen, sekä antiikin historian ja käsitemaailman tuntemus ovat niin ikään välttämättömiä turvalliselle ja luotettavalle koko Ilmestyskirjan selittämiselle. Ilman noita edellytyksiä on ilmeisen mahdotonta kyetä ymmärtämään ja erottamaan kirjan runsas vertauskuvallinen kuvakieli sen suorasanaisesta, realistisesta kerronnasta.

Raimo Koski-Homin selitys Johanneksen Ilmestykseen opastaa lukijansa katselemaan syntiemme sovitukseksi uhratun ja voittajana kuolleista nousseen Jumalan Karitsan ja hänen seurakuntansa voittokulkua avaten Ilmestyskirjaa Jumalan sanan omilla "avaimilla". Näin Uuden testamentin viimeinenkin kirja näyttäytyy lukijalle osana samaa turvallista Raamattua, jonka olemme oppineet tuntemaan jo Mooseksen, profeettojen ja kaikkien Herran apostolien välittämänä. Myös antiikin historian runsas tausta-aineisto avautuu kirjasta tavalliselle kristitylle ymmärrettävällä tavalla.

Voidaan täydellä syyllä Jumalaa kiittäen sanoa, että olemme näin saaneet teologisen harvinaisuuden, perusteellisen ja selkeästi luterilaisen, Raamatun Ilmestyskirjan selitysteoksen.

Kirjan hinta on 25,00 € ja sitä on saatavissa seurakunnistamme sekä sen voi tilata myyntikirjastostamme.

Tapahtumat verkossa

Youtube kanava: Seurakuntaliitto avattu. Voit nyt osallistua verkossa hartaus- ja jumalanpalvelustilaisuuksiin. Seuraa alta kanavan tapahtumailmoituksia (8 seuraavaa).  Avaa ennen tapahtumaa alla olevasta linkistä ja odota käynnistymistä. Jos Youtube ei ole tuttu niiin pyydä opastusta tutulta tai Googlaile ohjeita.

KLIKKAA KANAVALLE TÄSTÄ LINKISTÄ

Jumalanpalvelus- ja hartaustapahtumat verkossa

Tapahtumia ei löytynyt

Kuukausilahjoittaja, kiitos säännöllisestä tuestasi!

Toimintar 280X78

Taloutemme on täysin vapaaehtoisten lahjoitusten ja testamenttilahjoitusten varassa, kiitos tuestasi!
    Seurakuntaliiton tilinumero ja viitetiedot:
    IBAN: FI34 5228 0320 0117 16 BIC: OKOYFIHH
    Sanajulistus = 2888, MobilePay 23891
    Kirjamyynti = 2244, MobilePay 72600
    Leiri-, lapsi- ja nuorisotyö = 2668, MobilePay 48760
    Seurakuntalehti = laskun viitenro tai itsemaksuna osoitetarran asiakasnro = viite

Sanaa pyhäpäivääsi

esa p

Kesäteologina toiminut Esa Yli-Vainio
    toimii Seurakuntaliiton teologina
    ja pastoriharjoittelijana.
    Esa haluaa tuoda kirjoituksillaan
    "Sanaa pyhäpäivääsi, klikkaa tätä linkkiä"

Uusimmat katekismus podcastit

Nyt kuunneltavana myös Apple, Spotify ja Google podcasteina (kaikilla podcast laitteilla, puhelin, taulutietokone, soitin, yms). Kun viet valinnan soittimen päälle niin oikeassa alakulmassa laatikko, jossa ylänuoli, jota klikkaamalla pääset lisävalintoihin.