Tervetuloa Seurakuntaliiton sivuille

"Suomen evankelisluterilainen seurakuntaliitto on yksi Suomen luterilaisista kirkkokunnista ja se perustettiin jo 1920-luvulla. Jäsenseurakuntia ovat Helsinki, Karstula, Tampere, Marttila ja Veteli. Toimintaa on myös muualla kotimaassa. Raamattu on auktoriteetti, johon ankkuroimme julistuksemme, toimintamme sekä pitäydymme opissamme ja teologisissa perusteluissamme."

Miten luterilaisten tunnustuskirjojen opillinen sisältö syntyi?

Seurakuntaliitto on heinäkuussa 2017 kustantanut 60 sivuisen kirjan jonka on koonnut Seppo Savola. Kirja kuvaa luterilaisen uskonpuhdistuksen raamatunselitystä.

Tunnustuskirjat on tämän raamatunselityksen tulos. Tätä raamatunselitystä ohjasivat monet periaatteet.
    Kirjassa käsitellään lyhyesti sekä Raamatun että Tunnustuskirjojen ominaisuuksia, mutta ennen muuta viittätoista raamatunselitystä ohjannutta tulkintaperiaatetta. Esimerkkinä mainittakoon‘Jumalallisen alkuperän periaate’. Sen mukaan Raamattu on kokonaan Jumalan sanaa ja sillä on tästä johtuen useita jumalallisia ominaisuuksia.
    Vaikka kirjan aihe kuulostaa ehkä kovin teologiselta, niin teksti on jokaiselle uskovalle ymmärrettävää. Kirjanen on luonteeltaan asioita esittelevä, ei syvällinen. Se koostuu suurelta osin lainauksista luterilaisilta teologeilta ja antaa hyvän kokonaiskuvan käsiteltävästä aiheesta.
    Kun tietää, mitkä periaatteet ovat ohjanneet luterilaisten Tunnustuskirjojen opillisen sisällön syntymistä, saa siitä ymmärrystä ja tukea sekä Tunnustuskirjojen että myös Raamatun lukemiseen, sillä Tunnustuskirjojen oppi on Raamatusta otettu.

Kirjan hinta on 10,00 € ja sitä on saatavissa seurakunnistamme sekä sen voi tilata myyntikirjastostamme

Kuukausilahjoittaja, kiitos säännöllisestä tuestasi!

Toimintar 280X78

Taloutemme on täysin vapaaehtoisten lahjoitusten ja testamenttilahjoitusten varassa, kiitos tuestasi!
    Seurakuntaliiton tilinumero ja viitetiedot:
    IBAN: FI34 5228 0320 0117 16 BIC: OKOYFIHH
    Sanajulistus = 2888, MobilePay 23891
    Kirjamyynti = 2244, MobilePay 72600
    Leiri-, lapsi- ja nuorisotyö = 2668, MobilePay 48760
    Seurakuntalehti = laskun viitenro tai itsemaksuna osoitetarran asiakasnro = viite

Sanaa pyhäpäivääsi

esa p

Kesäteologina toiminut Esa Yli-Vainio
    toimii Seurakuntaliiton teologina
    ja pastoriharjoittelijana.
    Esa haluaa tuoda kirjoituksillaan
    "Sanaa pyhäpäivääsi, klikkaa tätä linkkiä"

Uusimmat Podcastit

Nyt kuunneltavana myös Apple, Spotify ja Google podcasteina (kaikilla podcast laitteilla, puhelin, taulutietokone, soitin, yms). Kun viet valinnan soittimen päälle niin oikeassa alakulmassa laatikko, jossa ylänuoli, jota klikkaamalla pääset lisävalintoihin.