Tervetuloa Seurakuntaliiton Sivustoon

"Suomen evankelisluterilainen seurakuntaliitto on yksi Suomen luterilaisista kirkkokunnista ja se perustettiin jo 1920-luvulla. Jäsenseurakuntia ovat Helsinki, Karstula, Tampere, Marttila ja Veteli. Toimintaa on myös muualla kotimaassa. Raamattu on auktoriteetti, johon ankkuroimme julistuksemme, toimintamme sekä pitäydymme opissamme ja teologisissa perusteluissamme."

Toimintamme koronavirustilanteessa

Seurakuntaliitto ja sen seurakunnat huomioivat valtiovallan 18.3.2020 voimaan saattaman poikkeustilan, ja kaikki koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi antamat rajoitukset ja suositukset. 

Seurakuntien toimintaa koskevat erityisesti seuraavat kaksi esivallan päätöstä: Valtiovalta "rajoittaa julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön" sekä sulkee valtion ja kuntien julkiset tilat. Samoin se vahvasti suosittelee "uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin".
Edelleen "toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet)”.

Seurakuntaliiton hallitus antaa seurakunnille 20.3.2020 tämän päivitetyn ohjeen, joka on voimassa toistaiseksi:

Kristittyinä, seurakuntina ja kirkkona ymmärrämme maamme hallituksen ja terveydenhuollon ylimpien asiantuntijoiden meille antamien, raskailtakin tuntuvien rajoitusten olevan osa sitä huolenpitoa ja hoitoa, jonka Jumala maallisen esivallan muodossa on parhaaksemme ja suojaksemme antanut. Siksi olemme sekä velvoitetut että myös halukkaat niitä noudattamaan.  

 Seurakuntaliitto velvoittaa seurakuntiamme noudattamaan esivallan ohjeistusta siten, että ne toistaiseksi luopuvat kaikista julkisista kokoontumisista mukaan lukien yhteiset jumalanpalvelukset. Tarkoituksena on, että Seurakuntaliiton pastori toistaiseksi toimittaa jumalanpalveluksen tyhjässä salissa. Seurakuntalaiset voivat omissa kodeissaan etäyhteydellä osallistua tähän seurakuntiemme yhteiseen jumalanpalvelukseen. Nämä jumalanpalvelukset toteutetaan sanajumalanpalveluksina.

Tässä vaikeassa tilanteessa saamme muistaa, että Jumalan pyhä sana on täydessä voimassaan ja meidän kaikkien käytettävissä. Se julistaa meille synnin ja kadotustuomion omille täydellistä sovitusta, anteeksiantamusta, pyhitystä ja puhdistusta Jeesuksen Kristuksen, Herramme veressä. Hän tulee sanassaan luoksemme karanteeninkin keskelle. 

Seurakunnissa pohditaan muutenkin uusia toimintamalleja tässä poikkeustilanteessa. On hyvä muistaa, että Jumalan valtakunnan työssä jokainen haaste ja este voi samalla olla uusi mahdollisuus. Niinpä kannustammekin seurakuntien vastuunkantajia ja kaikkia seurakuntalaisia aktiiviseen keskinäiseen viestintään. Me tarvitsemme toisiamme ja uskovien yhteyttä, asioiden jakamista, lohdutusta, rohkaisua, kannustusta ja auttamista. Pidetään yhteyttä ja kysytään toisiltamme, kuinka voin auttaa.  Seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisten tavoitettavissa myös puhelimitse ja sähköisten kanavien kautta. Seurakuntaliiton verkkosivuille päivitetään ajankohtaista tietoa palveluista ja tapahtumista.

Seurakunnan toimituksissa (kaste, vihkiminen, hautaan siunaaminen) huomioidaan yleinen ohjeistus yli 10 hengen kokoontumisten välttämisestä ja toimitukset hoidetaan mahdollisuuksien mukaan.

Seurakunnissa varaudutaan myös mahdollisten tartuntaepäilyjen ja sairastumisten aiheuttamiin äkillisiin ja pitkäaikaisiinkin työntekijöiden poissaoloihin. Näin pyritään turvaamaan seurakunnan perustoimintojen jatkuminen.

Tilanteen kehittymistä seurataan ja esimerkiksi leirien sekä kesäjuhlien järjestämistä pohditaan niiden järjestämisajankohdan lähestyessä.

Yhteenveto ja muita asioita:

  • Jumalanpalvelukset järjestetään mahdollisuuksien mukaan, mutta vain video tai ääniyhteydellä www.seurakuntaliitto.fi sivujen opastamalla tavalla ja kautta. Omat seurakunnat ja pastorit opastavat tarvittaessa yhteyden muodostamisessa. 
  • Saarnojamme ja opetustamme löytyy myös nettisivuiltamme, joita päivitetään mahdollisimman usein.
  • Pastorit pyrkivät pitämään henkilökohtaista yhteyttä seurakuntalaisiin erityisesti puhelimen välityksellä. Näin esimerkiksi välttämätön sielunhoitotyö voi jatkua. Myös muita yhteydenpitovälineitä käytetään.
  • Ethän jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa. Voit aina olla yhteydessä seurakuntasi työntekijöihin sekä uskonveljiin ja -sisariin.
  • Seurakuntiemme ja Seurakuntaliiton tilaisuuksissa normaalisti kerättävien kolehtitulojen jäädessä kertymättä vetoamme kaikkiin seurakuntalaisiin ja työmme tukijoihin ja pyydämme vaihtamaan kolehtilahjanne säännöllisiksi tililahjoiksi seurakunnalle.

Meillä on ilosanoma. Elämme kuoleman varjon maassa, jossa synti aiheuttaa sairautta ja kuolemaa, mutta Jeesus Kristus on kuolemallaan voittanut kuoleman.  Armonvälineet – sana ja sakramentit, jakavat Kristuksessa meille toivon, turvan, armon ja rauhan, joka kestää kuolemankin kohdatessa. Uskossa saamme tämän omistaa.

Siksi meidän on hyvä toimia viisaasti, rauhallisesti ja pestä käsiämme. Syntisinä me saamme maailman pelkojen, sairauden ja kuoleman keskellä kaikissa tilanteissa turvata Kaikkivaltiaaseen Jumalaan, joka Jeesuksen Kristuksen sovitusveren tähden lahjoittaa meille syntien anteeksiannon ja iankaikkisen elämän.

Seurakuntaliiton hallitus 20.03.2020

Tapahtumat verkossa

Youtube kanava: Seurakuntaliitto avattu. Voit nyt osallistua verkossa hartaus- ja jumalanpalvelustilaisuuksiin. Seuraa alta kanavan tapahtumailmoituksia (8 seuraavaa).  Avaa ennen tapahtumaa alla olevasta linkistä ja odota käynnistymistä. Jos Youtube ei ole tuttu niiin pyydä opastusta tutulta tai Googlaile ohjeita.

KLIKKAA KANAVALLE TÄSTÄ LINKISTÄ


Jumalanpalvelus- ja hartaustapahtumat verkossa


31 touko
Sanajumalanpalvelus verkossa
Päivä 31.05.2020 11:00 - 12:00
5 kesä
Iltahartaus verkossa, Esa Yli-Vainio
Päivä 05.06.2020 18:00 - 19:00
7 kesä
Sanajumalanpalvelus verkossa
Päivä 07.06.2020 11:00 - 12:00
12 kesä
Iltahartaus verkossa, Esa Yli-Vainio
Päivä 12.06.2020 18:00 - 19:00
14 kesä
Sanajumalanpalvelus verkossa
Päivä 14.06.2020 11:00 - 12:00
19 kesä
Iltahartaus verkossa, Esa Yli-Vainio
Päivä 19.06.2020 18:00 - 19:00
21 kesä
Sanajumalanpalvelus verkossa
Päivä 21.06.2020 11:00 - 12:00
26 kesä
Iltahartaus verkossa, Esa Yli-Vainio
Päivä 26.06.2020 18:00 - 19:00

 

Kuukausilahjoittaja, kiitos tuesta

Toimintar 280X78

Taloutemme on täysin vapaaehtoisten lahjoitusten ja testamenttilahjoitusten varassa, kiitos säännöllisestä tuestasi!
Seurakuntaliiton tilinumero:
IBAN: FI34 5228 0320 0117 16 BIC: OKOYFIHH 


Sanajulistus = viite 2888, MobilePay 23891


Kirjamyynti = 2244, MobilePay 72600 


Leiri-, lapsi- ja nuorisotyö = viite 2668, MobilePay 48760


Seurakuntalehti = viitenumero laskusta
Itsemaksuna tilaajan / tukitilaajan asiakasnumero (osoitetarrasta = viite)


 

Tue Sudan lähetystä

Sudankyltti1 

Lähetyskohteemme on Sleyn Sudan-lähetys 
Lahjoitukset lähetystilille 
IBAN: FI26 5732 7420 0588 19
BIC: OKOYFIHH ja viite 2286
MobilePay 89883

Sanaa pyhäpäivääsi

esa p

Kesäteologina toiminut Esa Yli-Vainio aloitti lokakuun alussa työn Seurakuntaliiton palveluksessa.
Esa toimii Seurakuntaliiton teologina ja aluksi määräaikaisena.

Esa haluaa tuoda kirjoituksillaan "Sanaa pyhäpäivääsi, klikkaa tätä linkkiä"

 

Uusimmat katekismus podcastit

Nyt kuunneltavana myös Apple, Spotify ja Google podcasteina (kaikilla podcast laitteilla, puhelin, taulutietokone, soitin, yms). Kun viet valinnan soittimen päälle niin oikeassa alakulmassa laatikko, jossa ylänuoli, jota klikkaamalla pääset lisävalintoihin.